بهینه سازی قطعات انبار و یدکی MRO

MRO Optimization

MRO

_

بهینه سازی قطعات یدکی MRO به معنای بهینه‌سازی در زمینه‌ی کالاهای مورد استفاده در نگهداشت، تعمیرات و عملیات یا اورهال (Maintenance, Repair, Overhaul) است و شامل مجموعه فعالیت‌های است که سازمان باید جهت اطمینان از در دسترس بودن قطعات و ملزومات یدکی و همچنین کاهش هزینه‌های انبارداری انجام دهد. به همین منظور پیاده‌سازی سیستم بهینه مدیریت قطعات یدکی به‌عنوان یکی از منابع اجرای سیستم مدیریت دارایی‌های فیزیکی ضروری است.

  • باید یک سیستم یکپارچه برای مدیریت قطعات یدکی و ملزومات را در سرتاسر سازمان ایجاد نماید، به‌گونه‌ای که تمامی سازمان از مزایای آن به‌خوبی بهره‌مند شوند. به همین منظور سازمان باید تجزیه ‌و تحلیل‌های لازم در زمینه این‌که چه قطعاتی بصورت متمرکز توسط بازرگانی و چه قطعات و ملزوماتی بصورت غیرمتمرکز خریداری شود انجام داده و آن را اجرا نماید. این کار از طریق روش اجرایی جامع خرید قطعات و ملزومات باید فراهم شود.
  • سازمان باید بر اساس معیارهای گوناگونی که هریک به نحوی در تصمیم‌گیری در خصوص مقادیر بهینه و مدیریت کردن بهتر مواد و قطعات مفید واقع خواهد شد، اقدام به دسته‌بندی و گروه‌بندی قطعات یدکی نماید. به‌عنوان‌مثال (اقلام کم‌مصرف و پرمصرف، دسته‌بندی بر اساس درجه بحرانیت اقلام و اقلام بیمه‌ای، مازاد، اقلام پروژه‌ای و ...)
  • این کار باید از طریق دستورالعمل طبقه‌بندی و دسته‌بندی قطعات یدکی صورت پذیرد؛ بنابراین سازمان این دستورالعمل را تهیه، تدوین و اجرا کرده است.
  • سازمان باید به‌منظور تحلیل‌های مناسب بر روی هر یک از دسته‌های تعیین‌شده قطعات یدکی، پارامترهای موردنیاز در مورد بهینه‌سازی قطعات کم‌مصرف و پرمصرف و پالایش و تحلیل داده‌های استخراج‌شده از پایگاه داده سازمان را برآورد نماید؛ بنابراین بر اساس داده‌های ثبت‌شده در سیستم اطلاعاتی سازمان، مواردی چون اختلاف قیمت‌های غیرعادی در خریدهای گذشته، ذخیره اطمینان، مقدار سفارش، نقطه سفارش، هزینه سیستم موجودی و همچنین سطح خدمت باید محاسبه گردد.
  • سازمان باید به‌منظور مدیریت کارآمد قطعات یدکی و مدیریت تراکنش‌ها و اطلاعات فنی آن‌ها یک نظام کدینگ مناسب که به هریک از افراد درگیر در فرایند اطلاعات مناسب را ارائه می‌دهد و از ایجاد و بروز خطا جلوگیری کند ایجاد نماید. این کار بایستی به‌ صورت یکپارچه باید در کل سیستم مدیریت قطعات صورت پذیرد. سازمان باید کلیه فرآیندهای زنجیره تأمین قطعات و ملزومات را تهیه و تدوین و اجرا کرده است. این کار باید از طریق دستورالعمل روش اجرايی شناسايی، مدل‌سازی و پايش فرايندها، فراهم گردد.